GTE2
Image default
Woning en Tuin

Rieten lampenkappen

Als ik ergens zo’n rieten lampenkap zie, doet deze mij steeds denken aan een omgekeerd rieten mandje. Het is waarschijnlijk onze nostalgische geest die dit riet blijft erkennen als iets speels en leuk. Het blijft de aandacht trekken. Deze rieten lampenkappen komen voor zowel bij hanglampen als bij vloer- en tafellampen. Ze kunnen dus op verschillende locaties in je interieur geplaatst worden zodat je verschillende elementen krijgt die op mekaar afgestemd zijn. Ze maken met andere woorden jouw interieur heel stijlvol!

Het riet waarmee de lampenkap gemaakt is, kan heel fijn zijn of net heel grof. Dit op zich geeft al een heel uitgebreide keuze. Het riet kan in zijn natuurlijke kleur behouden zijn of het kan wit geschilderd worden. Door deze natuurlijke aanblik en de neutrale kleuren zijn ze geschikt voor elk interieur. Aan jou om te zien wat het beste past voor de sfeer die jij wil brengen. We zien ze soms nog in ouderwetse interieurs, maar vooral jonge en trendy huizen zijn geschikt voor deze jeugdige rieten lampenkappen.

De manier van het weven van het riet is ook niet altijd dezelfde. Soms worden er motiefjes in geweven. Bij andere zie je dan weer dat er een paar rijtjes opengelaten zijn zodat je een heel ander effect krijgt: het licht komt speels door de gaatjes kijken. Trendy zijn nu ook de lampenkappen met een opschrift “sweet home”, “la maison”, “sleep well”, enzovoort. Het geeft een boodschap aan diegene die van dit zachte licht geniet.

Er zijn nog vele andere variaties van rieten lampenkappen. Eigenlijk kan de fantasie niet op. Zo zag ik op internet een lampenkap in riet die net een vogelkooitje was: grappig en toch ergens wel stijlvol. Een stoffen lampenkap met daarover een structuur in riet is ook nog altijd in. Ook bolvormige en peervormige lampenkappen zijn best wel te smaken. Qua groottes en vormen heb je ook keuze te over: kleine en grote, ronde en vierkante of rechthoekige. De rechthoekige hanglampen zijn ideaal voor bijvoorbeeld boven de eettafel of een open keukenblok met barkrukjes.

Voordeel van riet is dat je het ook nog in andere accessoires terugvindt. Je kan op die manier jouw lampenkappen combineren met bijvoorbeeld rieten mandjes, stoeltjes en rekjes. Riet is duurzaam en gemakkelijk in onderhoud: af en toe eens met de stofzuiger er overheen je bent klaar! Combineer je ze met ruwe stoffen zoals katoen, jute en wol, dan heb je meteen een heel knusse en gezellige sfeer gecreëerd.

Voor meer info : Rieten lampenkappen