GTE2
Image default
Zakelijke dienstverlening

Scholingsvoucher

Tegenwoordig worden er ook scholingsvouchers uitgegeven. Dit is zeer handig voor veel verschillende mensen die werkloos zijn of die onlangs hun baan zijn verloren. Wat veel mensen niet weten is dat je deze gewoon kan aanvragen als je binnen de werkeloosheidswet valt. Je valt onder de werkeloosheidswet vanaf het moment dat je stopt met het werken bij je werkgever. Dit wordt dan opgeteld en op basis daarvan krijg je een uitkering mits je actief op zoek bent naar een baan.

 

Wanneer is je scholingsvoucher geldig.

Je kunt een scholingsvoucher aanvragen bij het UWV wanneer je binnen de WW valt (werkeloosheidswet). Je valt onder de werkeloosheidswet vanaf het moment dat je stopt met het werken bij je werkgever. Wat ook veel mensen niet weten is dat een scholingsvoucher niet voor altijd geldig is. Na ongeveer 2 val je niet meer onder de werkeloosheidswet en val je onder de bijstandswet. Vanaf het moment dat je onder de bijstandswet valt, dan heb je geen recht meer op een voucher omdat het te lang heeft geduurd.

UWV stuurt niet altijd aan

Het UWV geeft niet direct persoonlijk een melding dat ze een scholingsvoucher aanbieden voor de mensen die binnen de werkeloosheidswet vallen. Wat het UWV wel doet is sommige mensen uitnodigen wanneer er een presentatie is die door hun wordt ondersteunt om die te volgen. Vaak worden er dan een groep mensen uitgenodigd die vallen onder de WW maar dit is niet altijd zo. Het gaat vooral om het idee dat de werkloze zelf verder op zoek gaan naar een bijpassende opleiding voor een toekomst met een baan waar je voor opgeleid bent. Het UWV wilt deze mensen graag helpen en is dan ook goed aansprakelijk voor de mensen die werkloos zijn.

Voor meer info : Scholingsvoucher