GTE2
Image default
Woning en Tuin

Soorten sloten vervangen

Op het moment dat het nodig is om een slot te vervangen, kan het soms een lastige keuze zijn om te kiezen welk slot je het beste kunt kiezen. Dit komt omdat er veel verschillende sloten zijn. Hierom kan het lastig zijn om te kiezen welke sleutel je het beste kunt gebruiken. 

Slotenmaker Hilversum

Als je op zoek bent naar verschillende soorten sloten, kun je het beste een slotenmaker Hilversum inschakelen. Dit komt omdat een slotenmaker Hilversum veel verstand heeft van de soorten sloten die er zijn. Dit zorgt er voor dat ze je goed kunnen helpen bij het kiezen van een slot. 

Voor de meeste deuren zal een slotenmaker Hilversum een insteekslot met dag- en nachtschoot aanbevelen. Dit komt omdat dit het meest gebruikte soort slot is. Het zijn handige sloten die voor een goede beveiliging zorgen. 

Een insteekslot met dag- en nachtschoot is een slot die ingebouwd wordt in de deur en het kozijn. Op het moment dat je hierbij de deur sluit, valt de dagschoot in de sluitplaat. Hierdoor kun je de deur met een draai van een kwartslag openen. Als je de sleutel nog twee keer rond draait, valt de stevige nachtschoot in de sluitplaat. Dit zorgt er voor dat de deur op slot zit. 

Een andere variatie van dit slot is het oplegslot met dag- en nachtschoot. Deze sloten worden vooral bij ouderen huizen gevonden. Dit oplegslot zit aan de binnenkant van de deur. Net als bij het insteekslot een dag- en nachtschoot. Hierbij kun je de deur openen met een hendel of een draaiknop. 

Slotenmaker Almere

Voor veel verschillende sloten kun je ook naar een slotenmaker Almere toe gaan. Het is namelijk mogelijk dat een slotenmaker Almere je nog een aantal andere soorten sloten aanbeveelt. Dit komt omdat deze sloten in sommige gevallen handiger kunnen zijn. 

Zo is het mogelijk dat een slotenmaker Almere je een meerpuntssluiting aanbeveelt. Dit is een slot die vooral in nieuwbouw wordt gebruikt. Deze sloten worden in de deur en het kozijn bevestigd. Bij het ronddraaien van de sleutel wordt de deur op meerdere plekken tegelijkertijd gesloten. Hierdoor is het een erg veilige manier van het beveiligen van een deur. Extra sloten plaatsen is hierbij niet nodig. 

Ook kan het zijn dat een raamboom aanbevolen wordt. Dit is een extra slot. Deze sloten worden ook wel een klink genoemd. Ze worden altijd aan de binnenkant van een deur of raam geplaatst. 

Door de hendel omlaag te draaien, schuift er een metalen pin in een kom of in het kozijn. Ook is het mogelijk om een raamboom met een sleutel of een drukknop te krijgen. Hierbij moet je een sleutel omdraaien of een knop indrukken om de hendel om te kunnen draaien.