GTE2
Image default
Dienstverlening

Therapie op een originele manier in Oost-Vlaanderen

Wist je dat praten niet de enige manier is om je gevoelens te uiten of je obstakels weer te geven? Bij Lyndwing, in Adegem, Oost-Vlaanderen kan je een creatieve vorm van therapie volgen waarbij je aan de slag gaat door te tekenen. Deze therapievorm is vooral ideaal voor mensen die de stap om te praten over hun problemen nog net iets te groot vinden. In het eerste stadium tekenen blijkt voor velen minder moeilijk te zijn dan praten. Lees verder en ontdek hoe deze creatieve sessies concreet verlopen.

Hoe verloopt deze vorm van therapie?

Wanneer je kiest voor deze creatieve vorm van therapie bij Lyndwing in Oost-Vlaanderen, ga je allereerst aan de slag met intuïtieve oefeningen. De therapeut stelt je allerlei vragen, jij biedt een antwoord door de tekenen. Aan de hand van deze vragen creëer je een werkje, gestuurd door jouw onderbewustzijn en je gevoelens. Bepaalde pijnpunten, obstakels en problemen komen daardoor naar de oppervlakte. Nadat het werkje af is, gaan jullie samen aan de slag met je tekening. Wat staat er juist? Wat kan het betekenen? Waar komt het vandaan? Zijn er mogelijke oplossingen? Dat zijn allemaal vragen die worden gesteld tijdens je sessies bij deze therapeut. Mocht je er na het tekenen toch liever niet over praten, is dat uiteraard geen probleem. Je kan in dat geval altijd thuis met je eigen schetsen aan de slag. Je hoef trouwens helemaal geen teken- of schildertalent te zijn om deze therapievorm te mogen of kunnen bijwonen: het is voor iedereen die het gevoel heeft deze sessie te kunnen gebruiken. Intuïtief tekenen kan bijvoorbeeld helpen bij het bestrijden van een burn-out.

Contacteer hen voor een eerste afspraak

Heb je in het verleden al gemerkt dat praten over je problemen moeilijk gaat en wil je graag eens een langsgaan bij Lyndwing in Adegem, Oost-Vlaanderen voor deze vorm van therapie? Dan kan je het best zo snel mogelijk een afspraak maken voor een eerste gesprek. Dat gesprek kan zowel telefonisch als via video.