GTE2
Image default
Gezondheid

TIps tegen een waterpijp kater

Bij het roken van een shisha waterpijp kan het bij sommige mensen voorvallen dat ze last krijgen van hoofdpijn of dat ze zich ziek gaan voelen en maagpijn en misselijkheid krijgen. Dat gevoel wordt ook eens beschreven als een waterpijp kater. Het kan iedereen overkomen, zowel beginners als regelmatige rokers  kunnen er last van krijgen. Daarom leggen we je hier uit hoe je zo’n waterpijp kater kan herkennen en natuurlijk ook voorkomen.

Een waterpijp kater kenmerkt zich vooral door felle hoofdpijn, je voelt plots pijn en een druk op het hoofd. Daarnaast krijg je een misselijk gevoel, je voelt je alsof je moet overgeven, gaat zweten en hebt buikpijn. Het kan ook dat je overvoelig reageert op licht en geluiden.

Wat kunnen de oorzaken zijn van ziek worden bij het shisha roken?

– Niet voldoende eten en drinken. Niet genoeg drinken en dus uitdroging is de grootste reden voor het krijgen van hoofdpijn. Ook niet genoeg eten is een oorzaak voor hoofdpijn. Eet en drink dus voldoende voordat je begint met roken en blijf genoeg drinken terwijl.

– Te veel rook binnenkrijgen. Als je aldoor aan de waterpijp blijft trekken, ga je te veel rook binnenkrijgen. Doe het dus kalm aan en ga niet als een gek inhaleren, maar neem minstens een halve minuut pauze tussen het inhaleren.

– Verbrande tabak. Als de kooltjes te heet worden of als de folie tegen de tabak komt, kan het zijn dat de tabak gaat verbranden. Shisha tabak hoort enkel te smeulen, als ze verbrand is dat niet goed. Dan gaat de rook een scherpe, vieze smaak krijgen en kan je je er erg slecht van voelen. Let er bij het klaarmaken van de tabakskop dus op dat je er niet teveel tabak in doet en dat de tabak ook niet tegen de folie komt.

Voor meer info : TIps tegen een waterpijp kater