GTE2
Image default
Banen en opleidingen

Tips voor het zoeken van een baan

Wanneer je voor het eerst op zoek gaat naar een baan dan kan het soms lastig zijn. Je weet niet waar je moet beginnen. Ook zijn er veel mensen met jou opzoek naar een baan. We zitten in een periode waarin de vraag naar werk groter is dan het aanbod ervan. Daarom wil je natuurlijk dat je eruit springt en wat je doet goed is. We gaan daarom kijken naar een aantal tips bij het zoeken naar een baan.

Bepaal wat je wilt

Voordat je gaat zoeken moet je voor jezelf twee dingen goed helder hebben. Wat voor soort werk wil je doen en waar wil je werken. Wanneer dit voor jezelf duidelijk is dan is het namelijk een stuk makkelijker om gericht te gaan zoeken naar een baan.

Kijk in je netwerk

23% van de Belgen die van baan wisselen heeft deze baan gevonden via hun eigen netwerk. De meeste kans op een nieuwe baan ligt vaak binnen in je eigen kennis kring. Het kan daarom verstandig zijn om bij je eigen omgeving na te gaan of iemand weet of er nog functies beschikbaar zijn. Ook je online netwerk is erg belangrijk. LinkedIn is een van de belangrijkste netwerken waarin banen gevonden wordt. Zorg dat je veel contacten hebt. Kijk verder ook op Facebook, Twitter en Instagram om zo je kans op werk te vergroten.

Krap bij kas

Toch kan het voorkomen dat je wanneer je zoekt naar werk er onverwachte uitgaven zijn dat je dit even niet red. Denk hierbij aan een fiets of renovatie. Hhet kan dan een uitkomst zijn om geld te lenen. Hoeveel kan ik lenen is iets wat veel mensen afvragen. Hoeveel je kunt lenen wordt altijd per persoon uitgerekend. Alsje weet hoeveel je kunt lenen dan kun je een aanvraag doen. Zo kun je tijdelijk onverwachtste kosten toch betalen terwijl je verder zoekt naar werk.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/