GTE2
Image default
Bedrijven

Vastgoed beleggen: een puik staaltje maatwerk

Het investeren in vastgoed is meer dan domweg toveren uit de hoge hoed. Het is absoluut maatwerk. Het grote voordeel van vastgoed beleggen is dat het relatief goed te voorspellen valt. Dat betekent: minder risico en meer kans op een mooi rendement. Bent u goed met cijfers en goed op de hoogte van de actuele regelgeving? Dan is het niet al te moeilijk om de kosten en baten van investeren in vastgoed tegen elkaar af te wegen. De belangrijkste bron van inkomsten is de huur. De huur is iedere maand hetzelfde en kan eventueel eens in de zoveel tijd worden verhoogd. Belegt u in aandelen? Dan is het maar de vraag hoeveel u opstrijkt.

Huurders en beleggingen

De grootste uitdaging zit hem natuurlijk in het vinden van één of meerdere huurders. Mocht u geen huurders kunnen vinden, dan vallen de inkomsten stil en is het niet mogelijk uw investering terug te verdienen. Dat is een risico waar u rekening mee dient te houden. Gelukkig heeft één bedrijf daar iets op gevonden. Center Parcs Vastgoed biedt namelijk ‘huurgarantie’ aan voor iedereen die hier belegt in recreatief vastgoed. Die huurgarantie houdt in dat u altijd rendement zal krijgen, ongeacht hoeveel huurders uw vakantiehuisje weet aan te trekken. Het risico ligt dus niet bij u, maar bij het bedrijf. Op deze manier investeren in vastgoed is daarom bijzonder voordelig.

Investeren in vastgoed was nog nooit zo passief

U investeert een bedrag in vastgoed, u leent uit, u ontvangt huur en met die huur verdient u de investering terug: dat is de absolute basis van vastgoed beleggen. Vastgoed beleggen en vanaf uw bank rendement opstrijken was nog nooit zo eenvoudig. U hoeft niets bijzonders te doen. U investeert enkel het bedrag voor langere tijd, waardoor u ook voor langere tijd voor rendement uit huurgarantie in aanmerking komt. De verantwoordelijkheden voor u zijn minimaal.