GTE2
Image default
Bedrijven

Verantwoord geld lenen

Geld lenen kan in vele gevallen een goede oplossing zijn als u een aankoop moet doen en niet eerst voor langere tijd wilt sparen. Heb je een nieuwe auto nodig maar wil je niet leasen? Wil je een reparatie of renovatie aan je huis uitvoeren en heb je niet genoeg geld? Dan is een persoonlijke lening wellicht de oplossing. Waar je wel op moet letten is dat je die lening verantwoord afsluit. Je moet jezelf afvragen hoeveel kan ik lenen zonder in de problemen te raken. Om dit te doen kun je enkele stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk een lening afneemt.

Evalueer je maandelijkse kosten

Om ervoor te zorgen dat je verantwoord kunt beginnen met lenen is het verstandig om eerst te kijken hoeveel geld je per maand overhoudt na al je vaste kosten. Wat je het beste kunt doen is kijken naar wat je de laatste paar maanden aan het einde van de maand over hebt gehouden van je salaris. Als dit niet veel is dan is het misschien beter om eerst een budget te maken en een paar maanden te kijken of je je ook daadwerkelijk aan dit budget kunt houden.

Hoeveel ga je per maand terugbetalen?

Nu je weet hoeveel je per maand overhoudt kun je gaan bepalen hoeveel je per maand gaat terugbetalen. Hoe meer je per maand terugbetaalt, hoe sneller je je lening kan afbetalen. Veel mensen zullen één van de twee extremen kiezen: of zo veel mogelijk proberen te betalen of juist zo min mogelijk. Het is echter verstandig om goed te kijken naar hoeveel je over wilt houden voor de dagelijkse uitgaven, zodat je zo goed mogelijk kunt bepalen hoeveel per maand je precies kunt terugbetalen.

Wees verstandig

Wat vaak vergeten wordt is dat je ook verstandig moet zijn. Ga geen lening afsluiten als je weet dat je moeite zult hebben om de lening af te betalen. Door je eerst goed in te lezen kun je erachter komen hoe je het beste kunt lenen. Doe dat ook vooral.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/