GTE2
Image default
Kinderen

Vergeet hier niet op te letten bij het uitzoeken van babyschoenen!

Is je kind sinds kort gaan lopen, en ben je van plan om schoentjes aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten en die je absoluut niet mag vergeten. Deze zaken worden in deze blog besproken en verder toegelicht.

Kijk goed naar de zool!

Een van de belangrijkste onderdeel van een babyschoen is de zool. De zool moet er voor zorgen dat je kind zich beschermd en goed voort kan bewegen. Het is daarom belangrijk dat de zool flexibel en ook buigzaam is. Een stijve zool zorgt ervoor dat er niet makkelijk bewogen kan worden. Tevens moet de zool ook genoeg grip geven. Koop je sokjes? Zorg dan ook dat je anti slip sokjes aanschaft. De kans op vallen wordt met deze sokjes en schoentjes een stuk verlaagd.

Welk materiaal kies je?

Je kan verschillende soorten materialen krijgen, maar er wordt eigenlijk aangeraden om echt leer te kopen. Dit omdat deze waterdicht zijn en daarbij ook zorgen voor minder kans op zweetvoetjes. Wil je dus babysneakers aan schaffen? Kijk dan goed of de schoenen niet van plastic zijn, want dit wordt sterk afgeraden.

Welke maat en pasvorm?

Of een schoen goed is voor de voeten van je kind ligt natuurlijk ook aan de maat en pasvorm die je kiest. Een te grote schoen zorgt er voor dat je kind niet makkelijk kan bewegen en een te kleine schoen zorgt ervoor dat de voetjes knellen en kunnen vervormen waar je kind later last van kan krijgen.

Voordat je gaat zoeken naar schoenen is het dus goed om eerst de voetjes van de kind op te meten. Pak hiervoor een a4 en plaats de voetjes op dit a4. Ga met een potlood of pen langs de randen van de voet en zo heb je een mooie afdruk. Dit kan je dan opmeten en als je de afmetingen hebt kan je op verschillende kinderschoenen verkoop websites kijken bij welke maat dit past. Heeft je kind brede voetjes? Hou daar dan ook rekening mee met de soort schoen die je koopt. Sommige schoentjes zijn namelijk smaller dan andere terwijl ze wel dezelfde maat zijn.

Wat is de beste sluiting?

Kinderschoenen hebben verschillende sluitingen waar je uit kan kiezen. Het mooiste is om te kiezen voor schoentjes met veters, want deze zijn stijlvoller en kunnen mooier passen bij de rest van de kinderkleding. Helaas kan je kind op jonge leeftijd nog niet zelf de veters strikken en kan het voor veel gedoe zorgen. Het is daarom beter om voor jongere kinderen te kiezen voor schoenen met klittenband of met een rits. Uiteindelijk kan je kind met deze sluiting zelf ook de schoenen aan en uit doen.

Is de schoen comfortabel?

Tot slot is het ook nog goed om te kijken hoe zwaar de schoenen zijn. Een volwassenen wilt graag een schoen die lekker zit en comfortabel loopt. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen en het is daarom belangrijk om niet te zware of stugge schoenen te kopen. Als ouder kan je vaak al snel zien of je kind lekker loopt op de schoenen. Loopt je kind niet lekker? Wacht niet te lang en schaf andere kinderschoenen aan.