GTE2
Image default
Bedrijven

Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een trampoline?

De meeste kinderen staan al te springen als ze horen dat ze een trampoline krijgen. Trampolines zijn namelijk niet meer weg te denken uit het leven van kinderen. Steeds meer mensen hebben een trampoline in de tuin staan. Na al dat gezeur voor een trampoline hebben jouw kinderen je eindelijk zo ver gekregen om er ook eén aan te schaffen. Bij het aanschaffen van een trampoline moet je met een aantal zaken rekening houden. Belangrijk is de gebruiksintensiteit, de beschikbare ruimte en de veiligheid zijn belangrijk. Gelukkig sta je er niet alleen voor. In dit artikel wordt het duidelijk welke trampoline het beste bij jouw gezin past. Ik hoop dat na het lezen van dit artikel de vraag ‘wat is de beste trampoline’ makkelijk te beantwoorden is.

Welke maat trampoline kan ik het beste aanschaffen?
Verschillende factoren bepalen welke trampoline het beste bij jouw gezien past. Allereerst is het belangrijk jezelf af te vragen hoe groot trampoline moet zijn. Om dit te bepalen moet je rekening houden met het aantal kinderen dat erop gaat springen en de ruimte die je beschikbaar hebt. Het is verstandig jullie tuin op te meten zodat je weet welke maat trampoline er in jullie tuin past. Van tevoren kan je bijvoorbeeld de trampoline uit tekenen op de plek waar je verwacht het te zetten. Kinderen vinden het fijn om veel ruimte op de trampoline te hebben. Hoe groter de trampoline is, hoe hoger de kinderen kunnen springen. Een grote trampoline zal dan ook erg gewaardeerd worden. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor 1,5 meter vrije ruimte om de trampoline heen, dit is de valzone. Kinderen willen natuurlijk zo hoog mogelijk springen. Belangrijk is om tijdens het plaatsen te letten op laaghangende takken.

Er zijn twee soorten trampolines, rechte en ronde trampolines. Het voordeel van een rechthoekige trampoline is dat sprongen beter controleerbaar zijn. Kinderen springen zo minders snel op de rand of tegen elkaar. Dit maakt een rechthoekige trampoline veiliger dan een ronde trampoline. Rechthoekige trampolines zijn meestal wat duurder dan ronde trampolines, omdat er meer straal in het frame verwerkt is. Anders dan bij rechthoekige trampolines is de spanning op de veren en het frame bij rond trampolines evenredig verdeeld. Het voordeel hiervan is dat kinderen automatisch naar het midden springt. Waardoor uw kind minder snel per ongeluk van de trampoline af springt. Als er meerdere kinderen tegelijk springen is de kans op botsen echter wel groter dan op een rechthoekige trampoline.

Welke variant je uiteindelijk kiest, hangt voornamelijk af van de hoeveelheid vrije ruimte je in je tuin hebt en wie er op de trampoline gaat springen.

Voor meer info : Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een trampoline?