GTE2
Image default
Industrie

Wat is een entresolvloer en wat zijn de voordelen?

Een entresolvloer is een speciale vloer voor een magazijn, een soort systeem met meerdere niveaus dat bestaat uit planken of kolommen. Met deze indeling kun je de bruikbare oppervlakte van het magazijn met twee of zelfs drie keer kunt vergroten. 

Eenvoudig te monteren

De installatie of demontage van een entresolvloer wordt gekenmerkt door eenvoud en gemak, waardoor je de structuur mee kunt nemen in geval van een verhuizing. Een entresolvloer is duurzaam en slijtvast. Het is kenmerkend dat een entresolvloer zelfs kan worden gebruikt in die regio’s waar er sprake is van veel seismische activiteit. Het handige gebruik van de volledige hoogte van het magazijn in combinatie met rationele opslag kan de onderhoudskosten van het magazijn aanzienlijk verlagen.

Makkelijk te integreren

Een entresolvloer bestaat ​​niet alleen uit rekken en planken, maar ook uit aanvullende elementen zoals balustrades, trappen en tussenvloeren. Ook zijn er voetgangersniveaus op geïnstalleerd. Een ander kenmerk van een entresolvloer in een magazijn is de mogelijkheid om deze te koppelen met andere soorten stellingen, evenals de werking als een autonome structuur. Karren, elektrische auto’s en andere mechanismen kunnen erlangs bewegen. 

Zeer stabiel

Metalen roosters, golfkarton en spaanplaat worden voornamelijk gebruikt als vloerbedekking. Voor de vervaardiging van andere onderdelen wordt een gebogen profiel gebruikt, dat in feite zorgt voor de stabiliteit van de gehele constructie. De verticale roosters zijn geperforeerd, de steek van de gaten is klein, waardoor de roosters kunnen worden aangepast aan elke belasting.

Verschillende soorten

Voor magazijnen zijn er verschillende soorten entresolvloeren. Zo is er de rack-constructie, een type entresolvloer die wordt gebruikt voor een goede opslag en behandeling van magazijngoederen. De trappen en alle benodigde niveaus zijn op de planken van de rekken gemonteerd. Voor de goederenbehandeling kan speciale apparatuur worden gebruikt, en indien nodig kan dit handmatig. Het wordt ook gebruikt voor bestandsopslag.

 Een entresolvloer die op kolommen is geïnstalleerd, kan worden gebruikt om de bruikbare oppervlakte van het pand te vergroten en wanneer kleine ladingen worden opgeslagen. Ook ideaal bij het creëren van een heel functionele ruimte in een magazijn of om een ​​aparte ruimte te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een kantoor inrichten dat uit meerdere kamers bestaat.

 

Omgeven door het groen van een tuin, onderscheidt de entresolvloer zich in ander type gebouwen ook van de eigenlijke begane grond doordat deze meer privacy garandeert. Afhankelijk van het type gebouw waarin een entresolvloer wordt geplaatst, omvat het privé-ingangen en trappen, die de geveloplossingen diversifiëren dankzij de verhoogde openingen.

 

Soorten entresolvloer

Het onderscheid tussen de verschillende vormen die het niveau onder de eerste verdieping van de gebouwen kan aannemen is subtiel. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen:

 

  • begane grond, wanneer het niveau dat begint met de reeks verdiepingen van het gebouw zich op hetzelfde niveau bevindt als de straat;
  • verhoogde vloer, wanneer het beloopbare oppervlak op een hoger niveau wordt geplaatst.

 

Veel mensen verwarren een entresolvloer met een zolder. De entresol is echter een aanbouw boven een woongebouw, dat zich meestal in het centrum bevindt, maar tegelijkertijd een eigen dak heeft. Vanaf de entresol is er in de regel een uitgang naar het balkon. Dit type bouwconstructie kan de meest verschillende vormen hebben:

 

  • vierkant;
  • rechthoekig;
  • cilindrisch;
  • in kruisvorm.

 

Meestal krijgt de entresolvloer de vorm van een vierkant.