GTE2
Image default
Woning en Tuin

Wat is nu echt van belang?

Je wilt graag zo’n schitterend rieten dak aan laten leggen maar je wilt ook weten hoelang dat rieten dak nu mee gaat. In dit artikel zal ik aan u alle zaken beschrijven die van belang zijn voor de levensduur van een rieten dak.

Hoe lang gaat een rietendak mee? Dit is een vraag die veel rietdekkersbedrijf dagelijks gesteld krijgen. Het is natuurlijk ook een logische vraag want de cijfers willen nog wel is verschillen van elkaar. In de eerste plaats is het natuurlijk erg belangrijk om regelmatig onderhoud aan een rieten dak te laten plegen door een professioneel bedrijf. Net zoals met bijna alle producten verlengd dit de levensduur aanzienlijk. Daarnaast is ook de hoeveelheid licht en lucht rondom het huis van zeer groot belang. Dit is iets waar veel mensen vaak geen weet van hebben daarom juist belangrijker om het hier te vermelden. Zo zijn het licht en de lucht van cruciaal belang in de snelheid waarmee het dak droogt en waarmee algen en mossen zich kunnen hechten aan het riet. Algen en mossen zijn vijand nummer 1 van een rieten dak dus dit moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

Het laatste belangrijke punt ten aanzien van de levensduur van een rieten dak is de dakhelling. Een steiler dak zorgt ervoor dat de levensduur van een rieten dak aanzienlijk wordt verlengd. Als uitgangspunt kun je nemen dat de dakhelling eigenlijk minimaal 45 graden moet zijn. Dus als je nu een huis laat bouwen en je wilt graag een rieten dak dan is het van belang om dit mee te nemen in de besprekingen met de architect. Een goede samenwerking in de beginfase kan een gunstig effect hebben op de levensduur van uw rieten dak. Houdt u rekening met al deze facetten dan kan een rieten dak zomaar 50 jaar meegaan!

Voor meer info : Wat is nu echt van belang?