GTE2
Image default
Webdesign

Wat is SEO en hoe werkt het?

SEO is een afkorting van Search Engine optimization. SEO wordt toegepast om bijvoorbeeld de Google positie van uw website te verhogen. Want als uw website of webshop een hoge Google positie heeft, leidt dit tot meer bezoekers en eventuele conversies. Google heeft bepaalde richtlijnen opgezet waaraan een website moet voldoen om een hogere Google positie te behalen. Maar deze regels veranderen constant en zijn niet concreet ergens opgeschreven zodat u daar eenvoudig aan kunt voldoen. Dit hebben ze gedaan om te voorkomen dan men zoekresultaten kan manipuleren om beter gevonden te worden. Maar hoe werkt SEO dan wel en hoe past u het effectief toe?

De techniek van uw website of webshop

Wel weten we dat er ongeveer 200 factoren meetellen voor een hogere Google ranking. Van die 200 zijn er maar een aantal bekend, zelfs bij de meest geleerde SEO specialist Eindhoven. Hieronder gaan we een op de drie meest belangrijke factoren. De eerste factor die mee speelt, is de techniek van uw website of webshop. Het is belangrijk dat een zogeheten Googlebot uw website kan crawlen, controleren. Een webdesigner en SEO specialist Eindhoven moeten er voor zorgen dat deze taak gemakkelijk uit te voeren is voor een Googlebot. Zo’n cyberbot checkt uw website op technische aspecten als serverconfiguratie, URL structuur, HTTPS status en canonicaltags.

Relevante content

Daarnaast checkt Google de content op uw webpagina. Hierbij wordt gekeken naar titels, meta-data en tekstinhoud. Het zoekgedrag van de bezoekers wordt hier ook in meegenomen. U kunt een relevante tekst op uw webpagina hebben staan, maar als deze niet de juiste zoekwoorden bevat wordt deze niet gevonden door de eindgebruiker. Om deze zoekwoorden te bepalen, wordt vaak gebruikgemaakt van een zoekwoordenanalyse. Met een zoekwoordenanalyse wordt bepaald welke zoekwoorden voor u relevant kunnen zijn. Aan de hand daarvan worden teksten geschreven die u op uw website plaatst. Samen met de eerst genoemde factor noemen we dit on-page SEO. Dit zijn alle SEO technieken die op uw eigen webpagina worden uitgevoerd.

Een goede referentie bepaald uw domein autoriteit

Dan zijn er ook SEO technieken die buiten uw eigen website worden uitgevoerd. Linkbuilding behoort tot zo’n off-page SEO techniek en bepaalt uw domein autoriteit. Linkbuilding is het ruilen van links (die leiden naar uw website) met andere websites. Deze links worden dan op de andere website geplaatst. U kunt dit eigenlijk wel vergelijken met een referentie. Hoe meer websites zich positief uitlaten of uw website, hoe betrouwbaarder deze wordt beschouwd. Deze betrouwbaarheid wordt gemeten met een domein waarde. Deze waarde bepaalt de autoriteit van uw website en helpt Google met het rangschikken van de website in de zoekmachines. 

De conclusie is, er veel komt kijken bij SEO en het is een echt specialistenwerk. Daarom doet u er verstandig aan om hier niet zelf aan te beginnen, maar hiervoor een SEO specialist Eindhoven in te huren. U kunt uitstekend geholpen worden met een strategie op maat van SEO Eindhoven. Met kennis en expertise, gepaard met creativiteit en Brabantse gezelligheid bepalen de SEO-specialisten graag samen met u een strategie die volledig past bij uw doelstellingen!

Voor meer info : Wat is SEO en hoe werkt het?