GTE2
Image default
Gezondheid

Wat mag je verwachten van relatiebemiddeling?

In relaties draait het voor een groot deel om vertrouwen. Of het nu gaat om een zakelijke relatie of een persoonlijke relatie, deze basis is belangrijk. Dus als je kiest voor het zoeken van je levenspartner via relatiebemiddeling, dan mag je verwachten dat je erop kunt vertrouwen dat er met zorg gekeken wordt wie een goede match voor jou kan zijn.

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Het persoonlijke aspect is belangrijk bij het zoeken naar een partner. Daarom krijg je bij een bureau dat zich bezighoudt met relatiebemiddeling ook altijd een persoonlijk intakegesprek. Tijdens dit gesprek geef je aan naar wie je op zoek bent. Je kunt hier vrij gedetailleerd in zijn, maar je moet daarbij natuurlijk ook realistisch blijven. Bepaal dus vooraf voor jezelf wat echt een dealbreker is. Bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat je toekomstige partner rookt of een huisdier heeft waar jij allergisch voor bent. En benoem de dingen die je voorkeur hebben. Dat kan over het uiterlijk gaan van een persoon, zoals de haarkleur. Of over bepaalde hobby’s die je graag samen wilt delen.  De consulent die jou helpt bij de relatiebemiddeling gaat op basis van dit intakegesprek op zoek naar de persoon die het beste past bij jouw wensen.

Vol vertrouwen op date

Door de persoonlijke aanpak bij relatiebemiddeling krijg je van de consulent een voorstel voor een afspraak met een persoon die bij jou past. In bepaalde situaties kan het zijn dat er overleg plaatsvindt met een relatiepsycholoog om er zeker van te zijn dat er goede keuzes gemaakt worden. Waar je in ieder geval op kunt vertrouwen, is dat de persoon met wie je afspreekt, qua persoonlijkheid, karakter en uiterlijk zoveel mogelijk aansluit bij de wensen en voorkeuren die je hebt. Bovendien weet je ook zeker dat de eerste afspraak doorgaat omdat je bij onverhoopte annulering altijd vooraf op de hoogte wordt gebracht. 

Een uitgebreide bemiddeling

Bij relatiebemiddeling ben je niet afhankelijk van een paar kandidaten waartussen jouw partner gevonden moet worden. De relatiebemiddelingsbureaus werken met uitgebreide netwerken en hebben daardoor een ruime keuze. Hierdoor is de kans groot dat ze een geschikte match zullen vinden. Mocht je bij het eerste partnervoorstel geen goed gevoel hebben dan is dat geen probleem. Je krijgt dan een nieuw voorstel. Afhankelijk van je eigen voorkeur wordt er gezocht naar een partner in je directe woonomgeving, je provincie of landelijk. Houd er wel rekening mee dat hoe uitgebreider de schaal is, hoe groter de kans is dat er iemand is die veel overeenkomsten heeft met jouw wensen.

Goede kans op resultaat bij relatiebemiddeling

Het wil niet zeggen dat de vonk bij een eerste date direct overslaat. Zelfs niet als jullie op papier de perfecte klik zouden moeten hebben. Het is toch altijd even aftasten of er niet alleen gezamenlijke interesses zijn, maar ook een lichamelijke aantrekkingskracht. Neem daarom dus de tijd die je nodig hebt om elkaar beter te leren kennen. Blijkt dat het na een paar afspraken toch echt niet klikt, dan gaat de consulent gewoon opnieuw voor je op zoek. Maar wie weet zijn jullie wel een van de gelukkigen en vallen jullie onder de 80% van de mensen die via relatiebemiddeling hun levenspartner vindt.