GTE2
Image default
Huishoudelijk

WATERDICHTE LED STRIPS – VEELZIJDIGE LED VERLICHTING

LED verlichting of LED lampen hebben hun kosten efficiëntie evenals hun milieuvriendelijkheid bewezen. Met hun komst in normale verlichting werd ook het gebruik van deze LED-verlichting in andere domeinen onderzocht. Dit omvat het gebruik van dunne flexibele LED strips in een verscheidenheid van plaatsen.

 

Sommige verschillende toepassingen voor LED strips zijn in de koplampen van auto’s en aan de onderkant van de koplichten in andere voertuigen terug te vinden.

 

De flexibele LED-verlichting kan ook gebruikt worden als decoratief artikel in kerstboom decoraties of in plaatsen waar er lichten opgehangen worden voor speciale gelegenheden. Bij sneeuw- en regenval bieden waterdichte LED’s het voordeel dat ze geen problemen door vocht ondervinden.

 

LED’s die waterdicht zijn worden ook gebruikt in watertanks, aquaria en zwembaden waar verlichting noodzakelijk is. De grootste fabrikanten van waterdichte LED strips zijn Chinese bedrijven. Zij bieden ook LED’s in verschillende kleuren aan en dit is een grote competitie met de CFL verlichting of TL-verlichting.

 

De LED strips kunnen worden gebruikt voor interieur en exterieur decoratie om een stijlvolle ambiance toe te voegen aan het huis. Een andere nut van de LED strips is het verlichten van tuinen.

 

Waar men ook rekening met moet houden bij het installeren van een waterdichte LED strip, is dat de voeding volledig droog moet liggen. Het volledige circuit moet volledig droog blijven of er zal een kortsluiting en beschadiging ontstaan. Strips zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden als lange stroken gemaakt die met behulp van verbindingslijnen en solderen kan geknipt en verlengt worden.

 

Andere plaatsen waar deze strips worden gebruikt zijn in digitale informatieborden, voor het verlichten van de achtergrond en kast verlichting. Ze worden ook gebruikt voor verlichting van verkeersborden en andere hi-tech instrumenten. Het onderzoek naar het gebruik ervan in andere toepassingen wordt nog steeds wordt uitgevoerd en is in ontwikkeling om in de toekomst LED verlichting meer uitgebreid te kunnen gebruiken.

Voor meer info : WATERDICHTE LED STRIPS – VEELZIJDIGE LED VERLICHTING