GTE2
Image default
Bedrijven

Wek verzadigde stoom op met een milieuvriendelijke stoomketel

Wek verzadigde stoom op met een milieuvriendelijke stoomketel

Met behulp van voorbehandeld water wordt met een stoomketel verzadigde stoom opgewekt. Op deze manier kunnen apparaten op een milieuvriendelijke manier worden aangedreven, maar ook kan de stoom worden gebruikt als verwarmingsbron. In de glastuinbouw wordt stoom vaak gebruikt voor het uitroeien van onkruid. U leest het: stoom is bruikbaar voor veel verschillende doeleinden. Dit is zelfs nog maar een greep uit de mogelijkheden die stoom u biedt. De stoom wordt met een stoomketel van Machinefabriek Novum op een milieuvriendelijke manier opgewekt, met behulp van hete rookgasstromen. Alleen als het echt niet anders kan wordt er gebruikgemaakt van gas of olie voor het bijstoken van de stoomketel.

Kies voor een veilige stoomketel

Bij het aanschaffen van een stoomketel is veiligheid een van de belangrijkste zaken waar u op moet letten. U wilt natuurlijk wel dat uw medewerkers op een veilige manier  met de ketel kunnen werken. Daarom voldoen de ketels van Machinefabriek Novum aan de strengste Europese richtlijnen. De ketels worden uitvoerig getest op diverse vlakken, zoals beveiliging, beheer en onderhoud. Op deze manier weet u zeker dat u met een ketel van Machinefabriek Novum veiligheid in huis haalt. Werken met stoom onder hoge druk kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren, maar met een stoomketel van deze ketelspecialist voorkomt u zulke situaties gegarandeerd.

Laat uw stoomketel regelmatig keuren

Om de veiligheid van uw stoomketel te garanderen, is het raadzaam om deze regelmatig te laten controleren. Hiervoor heeft Machinefabriek Novum een eigen servicedienst, die uw stoominstallatie uitvoerig inspecteert op eventuele gebreken. Ook voor reparaties en onderhoud bent u bij deze specialist aan het juiste adres. Zijn monteurs zijn altijd goed opgeleid en hebben ruime ervaring met ketel- en brandertechniek. Ook worden ze regelmatig bijgeschoold, waardoor zij zeer bekwaam zijn. De combinatie van vakbekwaamheid en het afleveren van kwalitatieve ketels heeft geleid tot diverse certificeringen bij het Nederlands Certificatie Kantoor. Zo zijn alle medewerkers van Machinefabriek Novum VCA-gediplomeerd. Hierdoor bent u gegarandeerd van een veilige, duurzame en een vakbekwame manier van werken.

https://novum.nl