GTE2
Image default
Gezondheid

Zekerheid over uw gehoor met een gratis hoortest

Goed kunnen horen is belangrijk. Als u op uw gehoor kunt vertrouwen, dan kunt u zich bijvoorbeeld veilig in het verkeer begeven en probleemloos deelnemen aan dagelijkse conversaties. Het gehoor van volwassenen gaat in de loop der jaren achteruit. Dat hoeft geen probleem te zijn. Het enige wat u minder goed hoort, zijn hoge tonen. Maar het kan natuurlijk dat uw gehoor zodanig vermindert dat u er hinder van ondervindt. In dat geval kan een gratis hoortest uitkomst bieden. Tijdens dit onderzoek wordt gecontroleerd in hoeverre uw gehoor achteruit is gegaan en of een hoorapparaat uitkomst zou kunnen bieden.

Een gehoorapparaat kan uw wereld weer verruimen

Als u slecht hoort dan zijn er misschien dingen die u liever niet meer doet. Naar het theater gaan bijvoorbeeld of vrienden bezoeken. Het is erg vermoeiend als u zich voortdurend extreem moet concentreren om een gesprek te kunnen voeren of een voorstelling te kunnen volgen. Ook krijgt u mogelijk klachten van huisgenoten als de radio of de tv steeds luider wordt gezet. Laat dan een gratis hoortest uitvoeren om te onderzoeken of uw gehoor dusdanig achteruit is gegaan dat u baat kunt hebben bij een hoortoestel. Deze zijn vandaag de dag zeer klein en daardoor nauwelijks zichtbaar. Niemand hoeft te weten dat u wat hulp nodig heeft om goed te kunnen horen.

Laat een hoortest uitvoeren door een gediplomeerde audioloog

De gratis hoortest wordt afgenomen door een audioloog, ook wel audicien genaamd. Bij Hoorcentrum Doudelet in Antwerpen kunt u een afspraak maken voor een gratis hoortest. Eén van de professionals ontvangt u en neemt bij u de test af. Als hieruit blijkt dat u een hoortoestel nodig heeft, dan wordt dit op maat gemaakt. Uw zorgverzekering vergoedt in bepaalde gevallen de kosten. Dit hangt af van de voorwaarden van uw verzekering. Als drager van een hoortoestel van Doudelet heeft u recht op minimaal vijf jaar gratis gehoortesten. Maak dus snel een afspraak!

https://www.doudelet.be/