GTE2
Image default
Winkelen

Zelf de fotograaf op Instagram

Hoe concurreer je met een echte fotograaf met je eigen Instagramfoto’s?

Professionele fotografen krijgen het steeds moeilijker nu iedereen naast een geweldige camera op zijn telefoon ook nog eens de mogelijkheid heeft om deze foto’s te bewerken alsof ze een echte fotograaf zijn.Met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd is Instagram inmiddels de belangrijkste applicatie waarmee online foto’s gedeeld worden. Met een klik en een snelle filter heeft de gebruiker al een meer dan fatsoenlijke foto met de perfecte kleuren en de perfecte belichting geschoten, zo simpel werkt Instagram.

 

Zo maak je de mooiste Instagram foto’s

De gebruiker die Instagram op zijn telefoon gedownload heeft, kan direct vanuit de applicatie foto’s maken. Vervolgens kan je ervoor kiezen om deze foto’s te bewerken. Dit kan met een vooraf ingesteld setjes filters. Alle filters van Instagram stralen een andere sfeer uit zodat je al snel een herkenbaar account kan maken. Een van de meest gebruikte Instagramfilters is ‘Crema’. Deze filter geeft alle foto’s een lieve, crèmige uitstraling. Met de filter ‘Earlybird’ lijkt het alsof de foto in flets ochtendlicht is gemaakt, en de filter ‘X-Pro II’ geeft de foto een mysterieuze schaduw. Ben je eenmaal tevreden over je gekozen filter? Instagram kent ook opties om je foto’s meer structuur te geven, om de warmte aan te passen, je contrast hoger of lager in te stellen en bepaalde onderdelen van je foto te ‘highlighten’. Heb je het mooiste uit je eigen gemaakte foto gehaald? Je kunt hem ook nog een mooi lijstje geven voordat je de foto online zet.

 

Je mooiste Instagramfoto’s in je eigen galerij

Door te kiezen voor een standaard filter, of je foto’s altijd een beetje meer of minder contrast te geven, creëer je eigen look waardoor je account uniek wordt. Hoe duidelijker je account van onderwerp is, hoe meer volgers je krijgt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je account op privé te zetten. Zo kunnen alleen mensen die jij zelf toevoegt je foto’s zien. Ook kun je ervoor kiezen om alleen een bepaalde soort foto’s te plaatsen. Zo kun je een account met alleen maar selfies of je favoriete outfits maken. Ben je een echte keukenprins of prinses? Instagramaccounts met de meest heerlijke recepten zijn enorm populair. Door het geven van hartjes laten Instagramgebruikers elkaar weten dat ze elkaars foto’s mooi vinden. Zorg voor goed doordachte Hashtags zodat gebruikers jouw foto’s kunnen vinden. Kijk hier voor populaire Instagram hashtags want op basis daarvan kun je veel mensen naar je foto’s lokken!

Voor meer info : Zelf de fotograaf op Instagram