GTE2
Image default
Auto

Zo regel je een lease contract

Een leaseauto heeft diverse fiscale voordelen. Om deze reden kiezen steeds meer ondernemers voor het leasen van een auto. Wil je ook een bedrijfswagen leasen, dan kan je je bij diverse leasemaatschappijen oriënteren. Je kan online een offerte opvragen, of telefonisch contact opnemen en je laten informeren. Dankzij de vele vergelijkingssites die er vandaag de dag zijn is het eenvoudig om snel te achterhalen waar je voordelig terecht kunt. Wil je een bepaald merk bedrijfswagen leasen, dan kan je ook bij de dealer van dat merk langsgaan. Zij kunnen je ook adviseren wat voor jouw situatie de beste optie zou kunnen zijn.  Je ziet de auto van je keuze dan ook meteen in de showroom en kunt dan ook kijken naar welke accessoires je voorkeur naar uit zou gaan.

Welke accessoires kies je voor je bedrijfswagen?

Met de vele accessoires die er zijn, is het vaak moeilijk kiezen. Je wilt in een comfortabele auto rijden, maar ook niet teveel betalen voor accessoires. Het ligt er helemaal aan wat de auto voor taak heeft. Zo is een trekhaak handig als je verwacht veel met een aanhangwagen te gaan rijden, of een imperiaal als je verwacht ook op het dak spullen te gaan vervoeren. In de meeste leasecontracten zit een optie voor winterbanden, wat natuurlijk ook de verkeersveiligheid ten goede komt.

Accessoires en de fiscale bijtelling

Ga je een bedrijfswagen leasen met accessoires, dan wil je natuurlijk graag weten hoe dit fiscaal precies zit. Je zou denken dat een auto met veel accessoires ook hoger wordt in bijtelling, omdat de cataloguswaarde stijgt. Dit is echter alleen het geval als de accessoires in de fabriek zijn aangebracht. Laat je de accessoires na toekenning van het kenteken aanbrengen, dan worden niet bij de cataloguswaarde geteld. De bijtelling wordt dan niet hoger, maar wel kan het leasebedrag verhoogd worden.

Voor meer info : Zo regel je een lease contract