GTE2
Image default
Auto

Zo regel je snel de lease van een nieuwe bedrijfsauto

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen als zelfstandige zonder personeel? Overweeg dan ook zeker de mogelijkheid van zakelijk leasen zzp. Dit is vaak eenvoudiger te regelen dan wanneer je bij de bank geld wilt lenen voor de aankoop van en lease auto. Banken zijn vaak huiverig om aan een kleine zelfstandige een grote som geld te lenen. Want het is immers niet zeker of je de lening wel binnen de overeengekomen tijd kunt aflossen. Zaken kunnen tegenzitten en als er geen geld is kun je ook geen aflossing doen. Als je leaset dan is het maandbedrag vaak lager want alle kosten zijn hier al bij inbegrepen. Je hoeft dus niet en een aflossing te betalen plus nog eens de vaste lasten voor de bedrijfsauto.

Een bedrijfsauto kost meer dan alleen brandstof

Een bedrijfsauto aanschaffen betekent dat je met verschillende kosten rekening moet houden. Niet alleen de aankoopprijs is belangrijk. Je moet ook rekening houden met wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparaties. En er moet een bedrag worden gereserveerd voor afschrijving. Want de auto wordt in de loop der jaren steeds minder waard. Na verloop van tijd wil je een nieuwe auto kopen en de oude inruilen. Dan zal je het verschil bij moeten betalen. Als je kiest voor Dacia Dokker lease dan heb je deze problemen allemaal niet. Je betaalt per maand een bedrag voor het leasen van de auto en daar zitten alle kosten bij inbegrepen. Je hoeft alleen nog maar te tanken.

Boetes komen voor eigen rekening

Het is nu ook weer niet zo dat je met een lease auto maar raak kunt rijden. Je moet je natuurlijk wel aan de regels houden. Als je fout parkeert of te hard rijdt of een andere overtreding begaat dan kun je daarvoor een bekeuring krijgen. Deze moet je uiteraard zelf betalen. De leasemaatschappij is eigenaar van de auto en krijgt dus de bekeuring, maar deze zal vervolgens aan jou worden doorgestuurd met het verzoek om op tijd te betalen.

Voor meer info : Zo regel je snel de lease van een nieuwe bedrijfsauto